Prošao je Uskrs, a vama je ostalo jagnjetine? Ništa ne brinite, od ostataka hrane možete da napravite ukusnu pitu po receptu Džejmija Olivera. Priprema je jednostavna, a sve što treba da dokupite su kore i nana, ako ih već nemate kod kuće. Pita sa ostacima jagnjetina je neverovatno ukusna, a pročitajte i šta još Džejmi Oliver predlaže da uradite sa ostacima namirnica.
Sastojci:
- 500 g ostataka jagnjećeg pečenja
- 500 ml ostataka sosa
- 2 veze sveže nane
- 270 g gotovih kora
- 1 kašičica dižon senfa
Recept za pitu sa ostacima jagnjetine:
Pripremite nadev
Iseckajte preostalu jagnjetinu, pa prelijte sosom koji ste prethodno zagrejali. Ako nemate sos možete da koristite i masnoću (isto je zagrejte) od jagnjetine, a možete i da napravite neki instat sos. Dodajte seckanu nanu, senf i sve lepo promešajte. Posolite i pobiberite, pa sve dobro promešajte.
Napravite pitu
Premažite koru uljem, pa isecite na 2 jednaka dela. Stavite fil na koru, pa dobro urolajte (kao sarmicu). Uljem premažite ivice kako se ne bi otvorile. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke.
Pecite
Prebacite pite u pleh obložen pek papirom, pa opet premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Od ostataka pečenja napravite ukusna jela
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem