Prošao je Uskrs, a vama je ostalo previše jaja. Ako ne znate kako da ih iskoristite mi vam donosimo super recept. Ispohujete belanca, a onda ih napunite pikantnom smesom od žumanaca. Punjena jaja su jeli i imperatori u starom Rimu, a njihova priprema je jednostavna. Ovako pripremljena punjena jaja možete da služite kao predjelo ili kao večeru.
Sastojci:
- 15 jaja
- 1 šolja brašna
- 1 šolja prezli
- 4 kašike majoneza
- 1 kiseli krastavac
- 2 kašike senf
- 1 kašičica ljutog sosa
Recept za pohovana punjena jaja:
Pripremite sastojke
Jaja (12 komada) tvrdo skuvajte, pa presecite po dužini. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca sklonite sa strane.
Ispohujete jaja
Belanca uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja (3 komada) i na kraju u prezle. Pažljivo stavite jaja u vrelo ulje. Pržite 2-3 minuta, pa okrenite. Izvadite iz tiganja i ređajte na ubrus da se ocede od viška ulja.
Napunite jaja
Žumancima dodajte majonez, sitno seckani kiseli krastavac, senf, ljuti sos, so i biber i izgnječite dok smesa ne postane glatka. Napunite kesu za zamrzivač ili špric za kolače dobijenom smesom. Napunite pohovana belanca, pospite paprikom i poslužite!
Pročitajte i ovo: Jaja punjena giricama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus