Prošao je Uskrs, a vama je ostalo previše jaja. Ako ne znate kako da ih iskoristite mi vam donosimo super recept. Ispohujete belanca, a onda ih napunite pikantnom smesom od žumanaca. Punjena jaja su jeli i imperatori u starom Rimu, a njihova priprema je jednostavna. Ovako pripremljena punjena jaja možete da služite kao predjelo ili kao večeru. 

Sastojci:

  • 15 jaja
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja prezli
  • 4 kašike majoneza
  • 1 kiseli krastavac
  • 2 kašike senf
  • 1 kašičica ljutog sosa

Recept za pohovana punjena jaja:

17:28
Korak 1

Pripremite sastojke

Jaja (12 komada) tvrdo skuvajte, pa presecite po dužini. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca sklonite sa strane.

17:29
Korak 2

Ispohujete jaja

Belanca uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja (3 komada) i na kraju u prezle. Pažljivo stavite jaja u vrelo ulje. Pržite 2-3 minuta, pa okrenite. Izvadite iz tiganja i ređajte na ubrus da se ocede od viška ulja. 

17:29
Korak 3

Napunite jaja

Žumancima dodajte majonez, sitno seckani kiseli krastavac, senf, ljuti sos, so i biber i izgnječite dok smesa ne postane glatka. Napunite kesu za zamrzivač ili špric za kolače dobijenom smesom. Napunite pohovana belanca, pospite paprikom i poslužite! 

Pročitajte i ovo: Jaja punjena giricama

BONUS VIDEO: 

Jaja na oko sa feta sirom TikTok/eattastedine

StvarUkusa/S.B.