Polako se približava Uskrs i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša svečena trpeza. Na Veliki petak se služi posna hrana, ali zato za Uskrs možete da nadoknadite sve i trpeza treba da bude bogata. Meso će se siguno naći na stolu, ali pre njega poslužite preslatko predjelo koji se lako pravi. Naš predlog su punjena jaja u obliku pilića, a njihova dekoracija ne zahteva preterane kulinarske veštine.
- Sastojci:
- 8 jaja
- 60 g majoneza
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica senfa
- šargarepa, biber u zrnu i masline
Priprema:
Skuvajte jaja, pa kada se ohlade onda ih ogulite. Tanko isecite dno, samo toliko da mogu uspravno da stoje. Pri vrhu isecite cik-cak i uklonite gornji deo. Izvadite žumanca, pa posolite, pobiberite, dodajte majonez, senf i sirće. Dobro sjedinite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte fil u šuplje belance, pa pokrijte improvizovanom kapom. Od zrna bibera napravite oči, a od šargarepe stopala i oči.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem