Polako se približava Uskrs i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša svečena trpeza. Na Veliki petak se služi posna hrana, ali zato za Uskrs možete da nadoknadite sve i trpeza treba da bude bogata. Meso će se siguno naći na stolu, ali pre njega poslužite preslatko predjelo koji se lako pravi. Naš predlog su punjena jaja u obliku pilića, a njihova dekoracija ne zahteva preterane kulinarske veštine.
- Sastojci:
- 8 jaja
- 60 g majoneza
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica senfa
- šargarepa, biber u zrnu i masline
Priprema:
Skuvajte jaja, pa kada se ohlade onda ih ogulite. Tanko isecite dno, samo toliko da mogu uspravno da stoje. Pri vrhu isecite cik-cak i uklonite gornji deo. Izvadite žumanca, pa posolite, pobiberite, dodajte majonez, senf i sirće. Dobro sjedinite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte fil u šuplje belance, pa pokrijte improvizovanom kapom. Od zrna bibera napravite oči, a od šargarepe stopala i oči.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus