Ako želite da napravite nešto drugačije za Uskršnji ručak onda vam predlažemo hrskavu prasetinu. Naša čitateljka, Ana Anđelković, je podelila recept koji definitivno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a praktično se sam sprema. Slaninu dobro začinite, a onda je dugo pecite u rerni. Korica će biti neverovatno hrskava, a meso će da klizi sa viljuške.
- Sastojci:
- 1 kg sirove slanine
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1/2 kašičice ruzmarina
- maslinovo ulje
Priprema:
Meso dobro posolite i začinite, a na par mesta zasecite i ubacite seckani beli luk. Prekrijte folijom i ostavite preoko noći u frižideru. Premažite maslinovim ulje, pa pokrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peče na 170°C oko sat i po vremena. Nakon toga skinite foliju i pecite na 200°C još 30 minuta. Ako imate veću količinu slanine, potrebno je duže da se peče, pa tako računajte na svaki dodati kilogram još sat vremena u rerni. Onog trenutka kada kroz meso viljuška prolazi kao kroz maslac, meso je gotovo.
Recept poslala Ana Anđelković
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus