Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANIN RECEPT ZA HRSKAVU PRASETINU: Zlatna korica, a meso toliko mekano da se "topi"

Za Uskrs vam predlažemo hrskavu prasetinu.

 Hrskava prasetina Izvor: Ana Anđelković

Ako želite da napravite nešto drugačije za Uskršnji ručak onda vam predlažemo hrskavu prasetinu. Naša čitateljka, Ana Anđelković, je podelila recept koji definitivno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a praktično se sam sprema. Slaninu dobro začinite, a onda je dugo pecite u rerni. Korica će biti neverovatno hrskava, a meso će da klizi sa viljuške.

  • Sastojci:
  • 1 kg sirove slanine 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • 1/2 kašičice ruzmarina 
  • maslinovo ulje

Priprema:
Meso dobro posolite i začinite, a na par mesta zasecite i ubacite seckani beli luk. Prekrijte folijom i ostavite preoko noći u frižideru. Premažite maslinovim ulje, pa pokrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peče na 170°C oko sat i po vremena. Nakon toga skinite foliju i pecite na 200°C još 30 minuta. Ako imate veću količinu slanine, potrebno je duže da se peče, pa tako računajte na svaki dodati kilogram još sat vremena u rerni. Onog trenutka kada kroz meso viljuška prolazi kao kroz maslac, meso je gotovo.

Recept poslala Ana Anđelković

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igor Solaja

Ne mogu da verujem šta ljudi sve pišu. Pa prasetina se 100-tinama godina isto peče uz manje više iste začine. Još će neko napisati kako da se skuva vruć čaj od kamilice. I to će biti ekskluziva...!

Aleksandra

Fantastična praznićna "poslastica"

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti