Svake godine farbanje jaja predstavlja izazov za domaćice, jer žele da pokažu svu svoju kreativnost. Postoji toliko tehnika pomoću kojih ćete dekoristati kuvana jaja, a sve popularniji postaju prirodni načini, kao što je upotreba voća, povrća, žitarica... Predlažemo vam da ovaj put iskoristite začine i žitaricei tako napravite možda najlepša uskršnja jaja.Čak se i "lepak" pravi potpuno prirodno i to od belanaca i skroba. Pustite mašti na volju i krenite sa ukrašavanjem.
- Sastojci:
- jaja
- 1 kašičica skroba
- 150 ml vode
- Za dekoraciju:
- kukuruz
- pšenica
- heljda
- pirinač
- mlevena paprika
- lovorov list
- suvi začini
- susam
- ruzmarin
Priprema:
Stavite jaja da se kuvaju, a za to vreme napravite prirodan lepak od skroba i vode. Pomešajte skrob sa 50 ml vode i lepo promešajte. Preostalu količinu vode stavite da proključa, pa postepeno sipajte smesu sa skrobom. Mešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Kuvana jaja dobro osušite, pa onda četkicom nanesite na deo napravljeni lepak i uvaljajte u začin ili žitaricu po želji. Možete da kombinujete kao što je na slici, a možete da sami osmislite dizajn. Kada završite ostavite ih u kutiji za jaja da se osuše i poređajte u korpu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom