Svake godine farbanje jaja predstavlja izazov za domaćice, jer žele da pokažu svu svoju kreativnost. Postoji toliko tehnika pomoću kojih ćete dekoristati kuvana jaja, a sve popularniji postaju prirodni načini, kao što je upotreba voća, povrća, žitarica... Predlažemo vam da ovaj put iskoristite začine i žitaricei tako napravite možda najlepša uskršnja jaja.Čak se i "lepak" pravi potpuno prirodno i to od belanaca i skroba. Pustite mašti na volju i krenite sa ukrašavanjem. 

  • Sastojci:
  • jaja
  • 1 kašičica skroba
  • 150 ml vode
  • Za dekoraciju: 
  • kukuruz
  • pšenica 
  • heljda 
  • pirinač
  • mlevena paprika 
  • lovorov list
  • suvi začini 
  • susam 
  • ruzmarin

Priprema:

Stavite jaja da se kuvaju, a za to vreme napravite prirodan lepak od skroba i vode. Pomešajte skrob sa 50 ml vode i lepo promešajte. Preostalu količinu vode stavite da proključa, pa postepeno sipajte smesu sa skrobom. Mešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Kuvana jaja dobro osušite, pa onda četkicom nanesite na deo napravljeni lepak i uvaljajte u začin ili žitaricu po želji. Možete da kombinujete kao što je na slici, a možete da sami osmislite dizajn. Kada završite ostavite ih u kutiji za jaja da se osuše i poređajte u korpu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE