Đavolja ili punjena jaja su prvi put poslužena kao predjelo u starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Ime su dobila zbog pikantnog ukusa, a obično su spremana sa ljutom papričicom ili nekim drugim pikantnim začinom, a danas mogu da se pune nadevima po želji. Poznata voditeljka, Opra Vinfri, podelila je u svom kuvaru recept za punjena jaja kakva ona najviše voli. Ako ste ljubitelj ovog predjela, u nastavku teksta pročitajte kako da ih napravite, a odlična su ideja i za slave. 

  • Sastojci:
  • 12 jaja
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašike senfa
  • 1 kašika rendanog kiselog krastavca
  • 1 kašičica vorčester sosa 
  • 1 kašičica soka od limuna 
  • 1 kašičica sosa od rena 
  • 1 kašičic tabasko sosa 
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • so, slatka paprika

Priprema:

Jaja tvrdo skuvajte, pa ih presecite na pola. Izvadite žumanca i stavite ih u posudu, pa dodajte majonez, senf, kiseli krastavac, vorčester sos, sok od limuna, sos od rena i tabasko sos. Dobro promešajte, pa napunite belanca. Pospite peršunom i mlevenom slatkom paprikom. Stavite u frižider na sat vremena. 

BONUS VIDEO: 

Jaja na oko sa feta sirom TikTok/eattastedine

Izvor: StvarUkusa