Punjena jajasu se služila za predjelo još u starom Rimu, a zbog pikantnog ukusa su nazivana i đavolja. Bila su nezaobilazna na svakoj gozbi, a kasnije se eksperimentisalo sa namirnicama, pa su se i ukusi menjali. Pune se žumancima i sastojcima po želji, a smesa će biti lepša ako u nju dodate i jogurt ili majonez. Naš današnji predlog su i punjena jaja ukrašena slaninom koja daje poseban šmek, a super su predlog za doručak posle Uskrsa kada vam presotane gomila jaja. 

  • Sastojci:
  • 8 jaja
  • 1/4 šolje majoneza
  • 1/2 kašičice dižon senfa
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice slatke paprike
  • 1 kiseli krastavac
  • 4 šnite slanine

Priprema:
Jaja skuvajte i skinite im ljusku, pa presecite na pola i izvadite žumanca. Žumanca viljuškom ispasirajte, a onda dodajte majonez, senf, beli luk u prahu, so, biber, slatku paprik i sitno seckani kiseli krastavac. Dobro sjedinite, pa napunite belanca. Ukrasite sitno seckanom slaninom koju ste prethodno propržili. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE