Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI DOMAĆE LISNATO TESTO: Za vazdušasta i krckava peciva i kroasane

Pravo je vreme da naučite da pripremate domaće lisnato testo, jer od njega možete da pravite neka od najlepših peciva.

 Kako se pravi lisnato testo Izvor: Shutterstock

Od lisnatog testa možete da napravite neka od najukusnijh peciva, a umesto da ga kupujete, mi vam donosimo savršen recept za domaće. Da, zahteva malo vremena, ali verujte, pecivo od domaćeg lisnatog testa je neuporedivo ukusnije od kupovnog. Lisnato testo je idealno za pripremu kroasana, ali i ako volite krckava peciva punjena prelepim nadevima. 

  • Sastojci:
  • 300 g hladnog putera
  • 1/2 šolje hladne vode
  • 1/4 kašičice soli
  • 240 g brašna

Priprema: 
U blender dodajte brašno, so i 170 g baš hladnog putera isečenog na kockice i dobro izblendirajte. Zatim dodajte preostali puter i izblnedirajte. Nakon toga sipajte hladnu vodu i blendirajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Nemojte previše da blenirate jer tako možete da upropastite testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i kratko ga premesite, pa ga umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru. Razvucite oklagijom testo u pravougaonik. Stavite veće parče putera koje ste malo razvukli. Nemojte to raditi rukama, jer puter ne sme da se topi, nego ga stavite u kesu za zamrzivač, pa rukama lupite par puta. Zatim preklopite prvo po dužini, a onda i po širini. Još jednom razvucite, pa ponovo preklopite po dužini i širini. Ponovite postupak. Nemojte previše da razvlačite testo jer puter ne sme da se vidi. Ostavite da odstoji pokriveno providnom folijom, nekih pola sata. Nakon toga ponovo razvucite testo i pravite od njega šta želite. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:52
Rolat od lisnatog testa
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti