Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DŽIGERICA KAKVU NISTE PROBALI DO SADA: Od najjeftinijeg mesa napravite pravu gozbu

Ovako pripremljena džigerica svima će se dopasti, čak i najvećim izbirljivcima. Uživajte!

 Džigerica u slanini Izvor: Shutterstock

Mnogi ljudi izbegavaju da jedu džigericu, jer misle da je neukusna, a često ispadne i suva. Iako postoje mnogi trikovi kako da je omekšate, kao što je potapanje u mleko, ovo jeftino meso možete da pretovrite u pravi specijalitet, ako mu dodate samo jednu namirnicu. U pitanju je slanina. 

Džigericu sa slaninom možete da služite i na slavi, a za ovo jednostavno, a preukusno jelo potrebno je samo malo vremena. Naravno, meso morate da marinirate kako biste osigurali sočnost, a naš predlog je da probate soja sos, beli luk ili đumbir. Ova kombinacija džigericu čini mnogo lepšom, pogotovo kada se nakon toga umota u slaninu. Takođe, možete da marinirate meso u ulju koje ste pomešali sa aromatičnim biljem. 

Svaki komad džigerice nakon marinade malo izlupajte čekićem za meso, a ona umotajte u tanak šnit slanine. Pržite u zagrejanom ulju sa svih strana. Zahvljujući slanini spolja će biti hrskava, a unutra mekana. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:14
Pileće ćufte iz blendera
Izvor: Instagram/foodiies_lifee
Izvor: Instagram/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti