Mnogi ljudi izbegavaju da jedu džigericu, jer misle da je neukusna, a često ispadne i suva. Iako postoje mnogi trikovi kako da je omekšate, kao što je potapanje u mleko, ovo jeftino meso možete da pretovrite u pravi specijalitet, ako mu dodate samo jednu namirnicu. U pitanju je slanina.
Džigericu sa slaninom možete da služite i na slavi, a za ovo jednostavno, a preukusno jelo potrebno je samo malo vremena. Naravno, meso morate da marinirate kako biste osigurali sočnost, a naš predlog je da probate soja sos, beli luk ili đumbir. Ova kombinacija džigericu čini mnogo lepšom, pogotovo kada se nakon toga umota u slaninu. Takođe, možete da marinirate meso u ulju koje ste pomešali sa aromatičnim biljem.
Svaki komad džigerice nakon marinade malo izlupajte čekićem za meso, a ona umotajte u tanak šnit slanine. Pržite u zagrejanom ulju sa svih strana. Zahvljujući slanini spolja će biti hrskava, a unutra mekana.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus