Mnogi ljudi izbegavaju da jedu džigericu, jer misle da je neukusna, a često ispadne i suva. Iako postoje mnogi trikovi kako da je omekšate, kao što je potapanje u mleko, ovo jeftino meso možete da pretovrite u pravi specijalitet, ako mu dodate samo jednu namirnicu. U pitanju je slanina. 

Džigericu sa slaninom možete da služite i na slavi, a za ovo jednostavno, a preukusno jelo potrebno je samo malo vremena. Naravno, meso morate da marinirate kako biste osigurali sočnost, a naš predlog je da probate soja sos, beli luk ili đumbir. Ova kombinacija džigericu čini mnogo lepšom, pogotovo kada se nakon toga umota u slaninu. Takođe, možete da marinirate meso u ulju koje ste pomešali sa aromatičnim biljem. 

Svaki komad džigerice nakon marinade malo izlupajte čekićem za meso, a ona umotajte u tanak šnit slanine. Pržite u zagrejanom ulju sa svih strana. Zahvljujući slanini spolja će biti hrskava, a unutra mekana. 

BONUS VIDEO:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Pileće ćufte iz blendera Izvor: Pileće ćufte iz blendera

Izvor: StvarUkusa