Pita sa gotovim korama priprema se lako i brzo i ne zahteva neki preterani trud. Uglavnom je sve gotovo za manje od sat vremena. Ako pravite domaće kore za njih su vam potrebne veštine, ali to ne znači da ne treba da se upuštate u tu avanturu i da vam one neće uspeti. Predlažemo vam da napravite i pitu sa feta sirom i peršunom od domaćih kora, a ona je super predlog za vikend doručak.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml tople vode
- 1 kašika ulja
- 100 g putera
- 20 g skorba
- 100 g feta sira
- 40 g peršuna
Recept za pitu punjenu feta sirom i peršunom:
U posudi pomešajte brašno šećer, so, toplu vodu i kašiku ulja. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata. Zatim isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Ponovo pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta. Premažite jednu lopticu istopljenim puterom, pa je tanko razvucite na nauljenoj površini. Premažite puterom, pospite rendanim feta sirom, kao i seckanim peršunom. Urolajte i oblikujte pužiča, pa pritisnite malo rukom. Na isti način pripremite i preostalih 5 loptica. Pržite u tiganju na malo ulja sa obe strane po 4 minuta.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus