Pita sa mladim lukom i sirom prži se na tiganju i odlično se kombinuje sa jogurtom. Ako volite pite, možda ćete želeti da napravite i pitu sa pečurkama, krem sirom i kačkavaljem. Evo i kako se pravi pita sa mladim lukom i sirom!
Sastojci:
- 95ml vode
- 1/4 kašike soli
- 150 g brašna
- 30 g mladog luka
- Prstohvat sode bikarbone
- 50 g rendanog kačkavalja
- 30 g brašna
- 30 g kukuruznog skroba
- 20 g putera
- 1 jaje za premazivanje
- Ulje za prženje
Recept za pitu sa mladim lukom i sirom:
U činiji pomešajte vodu i so i promešajte. Dodajte brašno i promešajte. Rukama izmesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Isecite ga na četiri dela. Svaki komad testa ponovo izmesite i uvaljajte u kuglicu i opet ostavite da odstoji. U međuvremenu, isecite mladi luk na kolutove i ubacite ga u činijicu pa pospite prstohvatom sode bikarbone i promešajte. Pripremite izrendani kačkavalj. Brašno i kukurzni skrob ubacite u činiju, promešajte pa pospite po podlozi za testo. Svaku kuglicu testa razvaljajte tanko kao palačinku.
Svaki list testa premažite jajetom. Pospite lukom i kačkavaljem. Umotajte u kvadrat. Pecite na ulju, zagrejanom na srednjoj temepraturi dva minuta svaku stranu. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi pita savijača sa šunkom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs