Pita sa mladim lukom i sirom prži se na tiganju i odlično se kombinuje sa jogurtom. Ako volite pite, možda ćete želeti da napravite i pitu sa pečurkama, krem sirom i kačkavaljem. Evo i kako se pravi pita sa mladim lukom i sirom!

Sastojci:

  • 95ml vode
  • 1/4 kašike soli
  • 150 g brašna
  • 30 g mladog luka
  • Prstohvat sode bikarbone
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 30 g brašna
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 20 g putera
  • 1 jaje za premazivanje
  • Ulje za prženje

Recept za pitu sa mladim lukom i sirom:

U činiji pomešajte vodu i so i promešajte. Dodajte brašno i promešajte. Rukama izmesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Isecite ga na četiri dela. Svaki komad testa ponovo izmesite i uvaljajte u kuglicu i opet ostavite da odstoji. U međuvremenu, isecite mladi luk na kolutove i ubacite ga u činijicu pa pospite prstohvatom sode bikarbone i promešajte. Pripremite izrendani kačkavalj. Brašno i kukurzni skrob ubacite u činiju, promešajte pa pospite po podlozi za testo. Svaku kuglicu testa razvaljajte tanko kao palačinku.

Svaki list testa premažite jajetom. Pospite lukom i kačkavaljem. Umotajte u kvadrat. Pecite na ulju, zagrejanom na srednjoj temepraturi dva minuta svaku stranu. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi pita savijača sa šunkom i sirom

BONUS VIDEO

Instagram/gayanefood Grčka pita sa sirom i spanaćem

StvarUkusa/L.S.