Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kašika skroba
- 2 supene kašike integralnog pšeničnog brašna
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- 2 tikvice srednje veličine isečene na trakice
- 1 šaka sitno seckane mirođije
- 2-3 grančice sitno iseckanog mladog luka
- 30-40 grama rendanog kačakvalja
- dodatni začini po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za pitu sa tikvicama:
Da biste napravili ovu pitu, tikvice isecite na trake, posolite, ostavite da malo odstoje i iscedite sok. Zatim sve sastojke dobro izmešajte i stavite u kalup za pečenje.
Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta. Kad je skoro pečeno, možete dodati sir preko pite. Izvadite iz rerne, isecite i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i potaž od tikvica i nane.
Pročitajte i kako se pravi proja sa tikvicama i šunkom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem