Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno isečen
  • 3 čena belog luka, narezana
  • 6 tikvica, isečenih po dužini i tanko naseckanih
  • 750 ml povrtnog bujona
  • 150 ml kisele pavlake, plus malo više za serviranje
  • šaka listova mente, iseckane
  • limunova kora (opciono), za serviranje

Recept za najbolji letnji potaž od tikvica i nane:

Za potaž zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk sa prstohvatom soli 10 minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i lagano pržite nekoliko minuta, a zatim dodajte tikvice i pržite 20 minuta.

Sipajte povrtni bujon i pustite da vri nekoliko minuta. Štapnim blenderom umutite čorbu, dok ne postane potpuno glatka, a zatim umešajte kiselu pavlaku i tri četvrtine mente i ponovo umutite. Začinite po ukusu. Servirajte i dodajte još kisele pavlake i listova nane i malo limunove korice. Možda ćete želeti da napravite i posni potaž od brokolija i crvenog sočiva.

Pročitajte kako se pravi aromatični potaž od karfiola

BONUS VIDEO

Instagram/courteneycoxofficial  Posni potaž

StvarUkusa