Dimljeni paradajz potaž sa kukuruznim mafinima je obrok za sebe i ne samo da će da vas zasiti već ćete i da uživate u kombinaciji ovih ukusa. Možda ćete želeti da napravite i potaž od slatkog krompira i sočiva. Evo kako se pravi dimljeni paradajz potaž sa kukuruznim mafinima!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 seckani crveni luk
- 2 zgnječena čena belog luka
- 35 g suve mešavine začina
- 2 kašike iseckanih stabljika korijandera
- 1 kg i 200 g seckanog paradajza
- 400 ml vrućeg povrtnog bujona
- 1 kašičica šećera
- Otopljeni puter, za podmazivanje
- 120 g kukuruznog brašna
- 120 g običnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- ¼ kašičice soli
- 75 g rastopljenog putera
- 284 ml mlaćenice
- 1 umućeno srednje jaje
- 2 seckane ljute paprike
- 100 g rendanog zrelog čedara
- Pavlaka i nekoliko seckanih listova svežeg korijandera, za posluživanje
Recept za dimljeni paradjz potaž sa kukuruznim mafinima
Zagrejte rernu
Za dimljeni paradajz potaž sa kukuruznim mafinima zagrejte rernu na 220°C/200°C. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte crveni luk i pržite 10 minuta. Umešajte izgnječeni čen belog luka, mešavinu začina i seckane stabljike korijandera, pa dinstajte 2 minuta.
Kuvajte povrće
Dodajte paradajz, bujon od povrća i šećer, pa prokuvajte i kuvajte 20 minuta. Umutite štapnim blenderom da napravite gusti, kremasti potaž. Začinite i dodajte još bujona ako je previše gusto.
Napravite mafine
U međuvremenu podmažite kalup za mafine otopljenim puterom. U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo, šećer i so. Umešajte otopljeni puter, mlaćenicu, jaje, ljute paprike i rendani čedar. Kašikom ravnomerno stavite u rupice u plehu, pa pecite 15-20 minuta. Zagrejte deo supe za serviranje, pa prelijte kiselom pavlakom i sa nekoliko iseckanih listova svežeg korijandera, uz par mafina. Uživajte u dimljenom paradjz potažu sa kukuruznim mafinima!
Pročitajte kako da napravite prolećni potaž od praziluka i krompira
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem