Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEGLANA PAPRIKA PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Jednostavna priprema bez konzervansa, a blago je ljutkasta

Autor Marija Brčić

Peglana paprika obavezno mora da se nađe u vašem špajzu, a po ovom proverenom receptu su je spremale naše mame i bake.

 Peglana paprika po tradicionalnom receptu Izvor: Shutterstock

Peglana paprika neizostavan je deo svake zimnice. Pripremljena na ovaj način, paprika ostaje čvrsta i hrskava, pomalo pikantna, a savršen je prilog uz bilo koje jelo. Baš ovako su je nekada pravile naše mame i bake, a sam postupak je prilično jednostavan, samo je bitno da odaberete mesnate i sveže paprike, koje na sebi nemaju oštećenje. 

Sastojci:
5 kg crvenih mesnatih paprika
500 ml ulja
200 g soli
100 g šećera
500 ml sirćeta
2 glavice belog luka
1 kašičica bibera u zrnu
veza peršuna

Priprema:

Paprike dobro operite, očistite od semenki, pa isecite na deblje trake. Poređajte jedan red u dublju činiju, zatim ih pospite šećerom i solju, prelijte uljem i sirćetom, pa odozgo poređajte još jedan red paprike i postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Ostavite ih tako da odstoje nekoliko sati, a možete i preko noći. Povremeno ih promešajte, da bi sve paprike bile lepo prekrivene mešavinom začina. Kada paprike omekšaju ređajte ih u veće, prethodno sterilisane tegle, a između njih stavljate čenove belog luka, biber u zrnu i peršun. Svaku teglu nalijte tečnošću koja je ostala od paprika, pritisnite platičnom rešetkom, zatvorite poklopce i stavite ih na tamno i hladno mesto.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti