Sastojci:
- 900 g tunjevine iz konzerve
- listovi kiselog kupusa
- 750 g pirinča
- 450 g šargarepe
- 500 g šampinjona
- 300 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- biber i so po ukusu
- mešavinu suvih začina, po ukusu
- 6 lovorova listova, ili po ukusu
Recept za sarmu sa tunjevinom i šampinjonima:
Za ovu sarmu prvo iseckajte sve povrće pa ispržite na ulju luk, šargarepu i šampinjone. Pirinač isperite i ocedite, pa ga pomešajte sa isprženom smesom i dodajte svemu tunjevinu, začine, ulje i sitno naseckani beli luk.
Dobro izmešajte rukom smesu pa počnite da motate sarme. Kako budete slagali sarme, između svakog reda stavite lovorove listove. Kuvajte sarmu i nakon toga servirajte. Možda ćete želeti da napravite i sarmu sa krompirom i kobasicom.
Pročitajte kako se pravi zapečena sarma za slavu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka