Sastojci:

  • 900 g tunjevine iz konzerve
  • listovi kiselog kupusa
  • 750 g pirinča
  • 450 g šargarepe
  • 500 g šampinjona
  • 300 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • biber i so po ukusu
  • mešavinu suvih začina, po ukusu
  • 6 lovorova listova, ili po ukusu

Recept za sarmu sa tunjevinom i šampinjonima:

Za ovu sarmu prvo iseckajte sve povrće pa ispržite na ulju luk, šargarepu i šampinjone. Pirinač isperite i ocedite, pa ga pomešajte sa isprženom smesom i dodajte svemu tunjevinu, začine, ulje i sitno naseckani beli luk.

Dobro izmešajte rukom smesu pa počnite da motate sarme. Kako budete slagali sarme, između svakog reda stavite lovorove listove. Kuvajte sarmu i nakon toga servirajte. Možda ćete želeti da napravite i sarmu sa krompirom i kobasicom.

Pročitajte kako se pravi zapečena sarma za slavu

BONUS VIDEO

Instagram/healthfitnessguide_ Recept za sarme

StvarUkusa