Sastojci:

  • 1,5 kg kiselog kupusa
  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 jaje
  • 6 kašika pirinča
  • so i biber po ukusu
  • suva rebra i slanina

Recept za zapečenu sarmu za slavu:

Kako biste napravili zapečenu sarmu za slavu, propržite luk i beli luk, pa ubacite mleveno meso i mešajte. Nakon toga ubacite mlevenu papriku, so i prokuvani pirinač, kao i jaje. Kiseli kupus razdvojite na listove i malo ih isperite. Na svaki list stavite oko dve kašike fila za sarmu i uvijte. Ukoliko vam ostane listova kupusa isecite ih na tanke trakice.

U vatrostalnu posudu ubacite isečene trakice kiselog kupusa i u jednom sloju rasporedite uvijene sarme. Prelijte sa malo ulja ili masti i pospite crvenom paprikom. Sipajte malo posoljene vode i ubacite suva rebra i slaninu.

Rernu zagrejte na 170 stepeni i ubacite sarme. Pecite ih sat vremena pa nakon toga izvadite i okrenite sve što je bilo gore da se peče sa druge strane. Vratite u rernu i pecite još 1 sat. Ukoliko je previše suvo, dolijte još malo vode ili paradjz paste. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slanu sarma tortu

Pročitajte najukusniji recept za sarmu do sada

BONUS VIDEO

Instagram/healthfitnessguide_ Recept za sarme

StvarUkusa