Sarma od kiselog kupusa je nezaobilazna u zimskim mesecima, a pogotovo kada su neka slavlja. Sarma je postala kultno jelo, a svaka domaćica ima neku svoju tajnu kako je priprema. Uglavnom se kiseli kupus puni mlevenim mesom i pirinčem, ali isprobajte i sarmu sa kolenicom. Definitivno ćete se oduševiti.
- Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 700 g suve kolenice
- lovor list
Priprema:
Operite meso, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne počne da se raspada, pa izvadite i ostavite da se ohladi. Listove kiselog kupusa potopite u vodu nekih 15 minuta. Zatim meso odvojite od kostiju i kožice i isecite na krupnije komade. Zatim na svaki kraj lista stavite 2-3 komada mesa i urolajte sarmu. Poređajte u šerpu, pa stavite lovorov list i sipajte vodu u kojoj se kuvalo meso. Stavite i tanko sečenu slaninu. Krčkajte oko 3 sata na tihoj vatri ili dok ne ispari tečnost.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu