Sarma od kiselog kupusa je nezaobilazna u zimskim mesecima, a pogotovo kada su neka slavlja. Sarma je postala kultno jelo, a svaka domaćica ima neku svoju tajnu kako je priprema. Uglavnom se kiseli kupus puni mlevenim mesom i pirinčem, ali isprobajte i sarmu sa kolenicom. Definitivno ćete se oduševiti. 

  • Sastojci: 
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 700 g suve kolenice 
  • lovor list

Priprema: 
Operite meso, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne počne da se raspada, pa izvadite i ostavite da se ohladi. Listove kiselog kupusa potopite u vodu nekih 15 minuta. Zatim meso odvojite od kostiju i kožice i isecite na krupnije komade. Zatim na svaki kraj lista stavite 2-3 komada mesa i urolajte sarmu. Poređajte u šerpu, pa stavite lovorov list i sipajte vodu u kojoj se kuvalo meso. Stavite i tanko sečenu slaninu. Krčkajte oko 3 sata na tihoj vatri ili dok ne ispari tečnost. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE