Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea
  • 40 g brašna
  • 40 ml ulja
  • so i biber po ukusu

Za fil:

  • 100 g kačkavalja
  • 50 g putera
  • 50 g mirođije
  • 15 g belog luka
  • 1 paradajz

Za sos:

  • 200 g paradajz paste
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • biber i so po ukusu

Pogledajte kako se pravi:

Recept za rolovani pileći file sa sirom i paradajzom:

Kako biste napravili pileći file, prvo operite i isecite paradajz. Sir isecite na šipke. Mirođiju operite, osušite i sitno iseckajte. Pomešajte puter, mirođiju i sitno naseckani beli luk. Sve dobro izgnječite viljuškom. Pileći file operite, osušite i isecite na kriške po dužini. Svaki komad piletine istucite čekićem.

Pospite piletinu solju i biberom. Premažite svaki komad piletine puterom od bilja. Na vrh stavite blok sira i krišku paradajza. Svaki pileći file umotajte u čvrst rolat. Po potrebi pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte urolane filee u brašno. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Pržite meso dok ne porumeni.

Pripremite sastojke za sos. Pomešajte paradajz sos, pavlaku za kuvanje, so i biber i mešajte dok ne postane glatko. Pileće rolnice stavite u vatrostalnu posudu za pečenje i prelijte ih paradajz-krem sosom. Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite 30-35 minuta. Možda ćete želeti da napravite i pileći file na firentinski način.

Pročitajte i kako se pravi cezar salata po receptu Džejmija Olivera

BONUS VIDEO

Instagram/kiaralic96 Recept za pileće rolnice punjene slaninom i kačkavaljem

StvarUkusa