Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 40 g brašna
- 40 ml ulja
- so i biber po ukusu
Za fil:
- 100 g kačkavalja
- 50 g putera
- 50 g mirođije
- 15 g belog luka
- 1 paradajz
Za sos:
- 200 g paradajz paste
- 200 ml pavlake za kuvanje
- biber i so po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za rolovani pileći file sa sirom i paradajzom:
Kako biste napravili pileći file, prvo operite i isecite paradajz. Sir isecite na šipke. Mirođiju operite, osušite i sitno iseckajte. Pomešajte puter, mirođiju i sitno naseckani beli luk. Sve dobro izgnječite viljuškom. Pileći file operite, osušite i isecite na kriške po dužini. Svaki komad piletine istucite čekićem.
Pospite piletinu solju i biberom. Premažite svaki komad piletine puterom od bilja. Na vrh stavite blok sira i krišku paradajza. Svaki pileći file umotajte u čvrst rolat. Po potrebi pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte urolane filee u brašno. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Pržite meso dok ne porumeni.
Pripremite sastojke za sos. Pomešajte paradajz sos, pavlaku za kuvanje, so i biber i mešajte dok ne postane glatko. Pileće rolnice stavite u vatrostalnu posudu za pečenje i prelijte ih paradajz-krem sosom. Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite 30-35 minuta. Možda ćete želeti da napravite i pileći file na firentinski način.
Pročitajte i kako se pravi cezar salata po receptu Džejmija Olivera
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čokoladne bombice sa slatkom pavlakom
Domaće slavske korpice sa piletinom
Najlakši recept za šareni rolat sa ajvarom za slavu
Rafaelo i čokoladni slavski kolači
Najukusnije slavske pihtije