Sastojci:
- ½ kašike bilo soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika mlevene paprike - obične ili dimljene
- 1 kašičica sušene žalfije
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1,5 kg svinjske plećke, bez kostiju
Recept za pečenu svinjsku plećku:
Kako biste napravili pečenje, obložite pleh folijom i postavite na njega rešetku. Poprskajte rešetku uljem. Pomešajte so, biber, beli luk u prahu, papriku, žalfiju i majčinu dušicu. Osušite svinjetinu papirnim ubrusima. Stavite je na rešetku. Natrljajte mešavinu začina po celom mesu. Površinu obilno premažite uljem.
Zagrejte rernu na 220 ° C. Ostavite pečenje na sobnoj temperaturi dok se rerna zagreva, oko 30 minuta. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 15 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 190 ° C i nastavite sa pečenjem, oko 70 minuta.
Izvadite pečenje iz rerne. Ovlaš ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Isecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i teleće pečenje sa šargarepom.
Pročitajte i kako se pravi svinjsko pečenje sa ljutikom dinstano u jabukovom vinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs