Sastojci:

  • ½ kašike bilo soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 kašika mlevene paprike - obične ili dimljene
  • 1 kašičica sušene žalfije
  • 1 kašičica sušene majčine dušice
  • 1,5 kg svinjske plećke, bez kostiju

Recept za pečenu svinjsku plećku:

Kako biste napravili pečenje, obložite pleh folijom i postavite na njega rešetku. Poprskajte rešetku uljem. Pomešajte so, biber, beli luk u prahu, papriku, žalfiju i majčinu dušicu. Osušite svinjetinu papirnim ubrusima. Stavite je na rešetku. Natrljajte mešavinu začina po celom mesu. Površinu obilno premažite uljem.

Zagrejte rernu na 220 ° C. Ostavite pečenje na sobnoj temperaturi dok se rerna zagreva, oko 30 minuta. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 15 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 190 ° C i nastavite sa pečenjem, oko 70 minuta.

Izvadite pečenje iz rerne. Ovlaš ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Isecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i teleće pečenje sa šargarepom.

Pročitajte i kako se pravi svinjsko pečenje sa ljutikom dinstano u jabukovom vinu

BONUS VIDEO

Kurir televizija MAJKA I SNAJKA SU ZA REKORDNO VREME NAPRAVILE ROLAT SA MESOM: Pogledajte kako se porodica Davidović snašla u kuhinji!

StvarUkusa