Sastojci:
- 1 kg i 300 g brašna
- 6 velikih jaja
- 120 ml vode
- 790 ml ulja
Za sos:
- 790 ml zdrobljenog paradajza
- 360 ml paradajz pirea
- 120 ml rendanog parmezana
- 80 ml vode
- 80 ml paradajz paste
- 3 kašike šećera
- 2 kašike mlevenog bosiljka
- 1 kašika mlevenog peršuna
- 1 kašika mlevenog origana
- 1 čen belog luka, sitno narendan
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
Za fil:
- 425 g belog sira
- 470 g mocarele
- 80 g rendanog parmezana
- 1 veliko jaje, lagano umućeno
- 2 kašičice mlevenog bosiljka
- 1 kašičica mlevenog peršuna
- 1 kašičica mlevenog origana
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/8 kašičice soli
- 1/8 kašičice bibera
Recept za domaće raviole:
Kako biste napravili domaće raviole, stavite 1 kg i 200 g brašna u veliku posudu. Napravite udubljenje u centru. Umutite jaja, vodu i ulje i sipajte u udubljenje u brašnu. Mešajte i narpavite loptu. Okrenite na pobrašnjenu površinu i mesite dok smesa ne postane glatka i elastična, 4-6 minuta, dodajući preostalo brašno ako je potrebno da se testo ne lepi. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. U međuvremenu pomešajte sastojke za sos i stavite ih na ringlu da proključaju. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte 1 sat, povremeno mešajući.
U velikoj posudi pomešajte sastojke za fil. Pokrijte i stavite u frižider do korišćenja. Podeliti testo za testeninu i isecite na kvadratiće. Radeći brzo, ubacite zaobljene kašičice fila na pola lista testenine. Presavijte list i pritisnite da zapečatite.
Isecite na kvadrate točkom za pecivo. Ponovite sa preostalim testom i filom. Skuvajte raviole dok ne isplivaju na vrh i omekšaju, 1-2 minuta. Iscedite i kašikom prelijte sos preko njih. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i bosanske raviole.
Pročitajte provereni recept za domaću pastu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem