Sastojci:

  • 1 kg i 300 g brašna
  • 6 velikih jaja
  • 120 ml vode
  • 790 ml ulja

Za sos:

  • 790 ml zdrobljenog paradajza
  • 360 ml paradajz pirea
  • 120 ml rendanog parmezana
  • 80 ml vode
  • 80 ml paradajz paste
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike mlevenog bosiljka
  • 1 kašika mlevenog peršuna
  • 1 kašika mlevenog origana
  • 1 čen belog luka, sitno narendan
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera

Za fil:

  • 425 g belog sira
  • 470 g mocarele
  • 80 g rendanog parmezana
  • 1 veliko jaje, lagano umućeno
  • 2 kašičice mlevenog bosiljka
  • 1 kašičica mlevenog peršuna
  • 1 kašičica mlevenog origana
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/8 kašičice soli
  • 1/8 kašičice bibera

Recept za domaće raviole:

Kako biste napravili domaće raviole, stavite 1 kg i 200 g brašna u veliku posudu. Napravite udubljenje u centru. Umutite jaja, vodu i ulje i sipajte u udubljenje u brašnu. Mešajte i narpavite loptu. Okrenite na pobrašnjenu površinu i mesite dok smesa ne postane glatka i elastična, 4-6 minuta, dodajući preostalo brašno ako je potrebno da se testo ne lepi. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. U međuvremenu pomešajte sastojke za sos i stavite ih na ringlu da proključaju. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte 1 sat, povremeno mešajući.

U velikoj posudi pomešajte sastojke za fil. Pokrijte i stavite u frižider do korišćenja. Podeliti testo za testeninu i isecite na kvadratiće. Radeći brzo, ubacite zaobljene kašičice fila na pola lista testenine. Presavijte list i pritisnite da zapečatite.

Isecite na kvadrate točkom za pecivo. Ponovite sa preostalim testom i filom. Skuvajte raviole dok ne isplivaju na vrh i omekšaju, 1-2 minuta. Iscedite i kašikom prelijte sos preko njih. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i bosanske raviole.

Pročitajte provereni recept za domaću pastu

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa