Predjelo na kašiku na malo drugačiji način.
Potrebno je:
100 g brašna
pola kašičice soli
kašika biljnog ulja
100 g smrznutog spanaća
100 g ovčijeg sira
so, biber, čen belog luka
150 g zeleni za supu
800 ml pileće supe
kesica šafrana
seckan peršun
Priprema:
Za raviole zamesiti glatko testo od brašna, soli, jajeta, ulja i pola kašike hladne vode. Oblikovati u loptu i ostaviti u frižideru 30 minuta. Spanać otopiti i izgnječiti, pomešati sa ovčijim sirom, solju i biberom. Očistiti čen belog luka i ispasirati ga i zatim sve dobro sjediniti. Prepoloviti testo, pa ga na radnom stolu posutom brašnom, razvući na dva pravougaonika. Na osam santimetara stavljati po malo fila. Vodom poprskati testo između fila. Prekriti sa drugim pravougaonikom testa. Pritisnuti oko mesta na kojem se nalazi fil pa iseći raviole nožem. Oprati zelen za supu, očistiti i iseckati. Supu zagrejati u velikoj šerpi, pa dodati šafran i povrće za supu i kuvati oko 5 minuta. U međuvremenu staviti dosta slane vode da prokuva. Kuvati raviole oko 5 minuta. Izvaditi, ocediti i rasporediti na 4 tanjira. Preliti supom i posuti seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus