Divnog ukusa, a prijatna i za oko zbog fantastičnog sklopa boja.

Sastojci:

400 g šargarepe

vezica nane

vezica peršuna

2 limete

2 čena belog luka

20 đumbira

kašika soja sosa

4 kašike ulja

biber

kašičica meda

250 g filea od ćurećih grudi

1 jaje

2 kašike brašna

30 g susama

Priprema:

Oprati šargarepe, očistiti i po dužini iseći na trakice. Operite začinsko bilje, prosušite i iseckajte (za vinegret sos). Oprati limete, koru jednog voća narendati i obe limete ispasirati. Oljuštiti čen belog luka i đumbir lepo iseckati. Zatim sve sastojke za vinegret pomešati sa soja sosom, 2 kašike ulja, biberom, medom, pa pripremljen sos dodati šargarepi. Oprati ćureće grudi, istući drvenim tučkom i iseći na fine trake. Izmešati belance i žumance. Meso najpre uvaljati u brašno, onda u razmućeno jaje i na kraju u susam. Ostatak ulja zagrejati u tiganju i meso peći oko 10 minuta. Potom trake ćuretine sa hrskavom korom servirati zajedno sa salatom od šargarepe, a po želji garnirati listićima peršuna ili bosiljka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs