Ravioli spremljeni na bosanski način mnoge podsećaju na najbolji miks mantija i italijanskog specijaliteta. Ko još može da odoli spoju mekanog testa i sočnog mesa, prelivenog sosem od kisele pavlake, belog luka i papričice?

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 1,5 kašika ulja
  • 1 kašičica soli
  • 100 ml vode
  • Za nadev:
  • 250 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 kašike vode
  • 1 kašika ulja
  • malo soli
  • malo bibera
  • Za preliv:
  • 250 g kisele pavlake
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 čena belog luka
  • malo soli
  • malo peršuna

Priprema:

U posudu ubacite brašno, jaje, so i ulje, pa postepeno dodajte vodu. Potrebno je da dobijete srednje mekano testo koje se ne lepi. Umesite rukama, dodajte još pola kašike ulja, pa nastavite još malo da mesite. Kada završite, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da naraste oko 30 minuta. U mleveno juneće meso ubacite biber, so, ulje, iseckan beli luk i vodu. Dobro promešajte. Razvijte testo oklagijom približne debljine oko 2-3mm, posipajući brašno da se ne lepi. Testo potom izrežite na pravougaonike u koje ćete ubaciti nadev, preklopiti i ivice pritisnuti viljuškom da se učvrste. Kuvajte u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu. Otopite puter, pa dodajte mlevenu papriku, prelijte ravioli i pecite na 180°C oko 5-10 minuta. Iseckajte beli luk, kratko propržite, pa pomešajte sa kiselom pavlakom. Premažite ravioli tom smesom.

BONUS VIDEO:

YouTube/table diary  Hleb punjen sirom

 Izvor: StvarUkusa