Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meso koje se topi u ustima: Drpano prase

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Meso koje se topi u ustima: Drpano prase

 Izvor: Foto: Nismo kod kuće

Ne morate biti stručnjak da ga napravite, ali morate biti strpljivi jer se u rerni peče šest sati. Ali vredi jer je ukus neverovatan.

Sastojci:

1700 g svinjske plećke

2 kašike soli

3 kašike dimljene paprike

3 kašike smeđeg šećera

1 kašika cimeta

1 kašika kumina

biber

Marinada:

2 glavice crvenog luka

4-5 čenova belog luka

120 ml jabukovog sirćeta

120 ml soka od jabuke

3 kašike worčester sosa ili soja sosa

2 kašike paradajz pirea

2 kašike smeđeg šećera

1 kašika ljutog čili sosa

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike meda

kašičica čili komadića ili tucane paprike

1 kašika bibera

2 kašike dimljene paprike

500 ml vode

Priprema:

Svinjsku plećku dobro utrljajte sa svim navedenim začinima i ostavite u frižideru preko noći da odstoji. Marinadu pravite tako što ćete izblendati crveni i beli luk, zatim dodati sve ostale navedene sastojke i na kraju u sve to sipate vodu. Meso prelijete sa pripremljenom marinadom, prekrijete folijom i pečete u rerni poklopljeno oko 4 sata na 160°C. Sklonite foliju i smanjite temperaturu na 150°C. Nastavite pečenje još sat i po. Uz pomoć dve viljuške "izdrpajte" meso. Kada ga iscepkate, vratite u rernu još pola sata da se peče na istoj temperaturi (150°).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce / mytastypot

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti