Ako ne želite da provedete puno vremena u kuhinji ovo je idealan ručak za vas.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

2 praziluka

1 jaje

prezle 50 g

2-3 kašike maslinovog ulja

so

biber

suvi biljni začin

Za preliv:

2 jajeta

150 ml pavlaka za kuvanje

so

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri desetak minuta.

Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.

Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz sezonsku salatu.

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: recepti.zena.blic.rs