Ukusan obrok za svačiji ukus.

Sastojci:

oko 1,2 kg krompira

1 veća glavica crnog luka

oko 3,5 dl vode, po potrebi

1 puna kašikica soli

sveže mlevenog bibera, po ukusu

2 pune kašike kisele pavlake

2 pune kašike seckanog peršunovog lišća

1 kašika limunovog soka

Priprema:

Krompir i crni luk oljuštiti, oprati, pa zatim krompir iseći na krupne kocke, a i crni luk krupnije iseckati. Sve zajedno staviti u sud i preliti sa malo ulja i dinstati na tihoj vatri mešajući nekoliko minuta. Nakon toga preliti krompir sa vodom, tako da voda prekrije krompir. Posoliti i pobiberiti i sačekati da provri, pa onda ostaviti da tiho vri poklopljeno oko 30 minuta, odnosno sve dok krompir ne omekša. Tada pola količine krompira u komadima ostaviti sa strane na jedan tanjir, a drugi deo koji je ostao u sudu izgnječiti viljuškom i dobro promešati. Nakon toga vratiti u sud krompir koji je ostavljen sa strane, pa dodati kiselu pavlaku i malo limunovog soka i sve zajedno promešati. Na kraju krompir posuti sa seckanim peršunovim lišćem. Poslužiti uz pečeno meso, ćufte, pečene kobasice i salatu, po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvanjeodsrca.rs