Ukusan obrok za svačiji ukus.
Sastojci:
oko 1,2 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
oko 3,5 dl vode, po potrebi
1 puna kašikica soli
sveže mlevenog bibera, po ukusu
2 pune kašike kisele pavlake
2 pune kašike seckanog peršunovog lišća
1 kašika limunovog soka
Priprema:
Krompir i crni luk oljuštiti, oprati, pa zatim krompir iseći na krupne kocke, a i crni luk krupnije iseckati. Sve zajedno staviti u sud i preliti sa malo ulja i dinstati na tihoj vatri mešajući nekoliko minuta. Nakon toga preliti krompir sa vodom, tako da voda prekrije krompir. Posoliti i pobiberiti i sačekati da provri, pa onda ostaviti da tiho vri poklopljeno oko 30 minuta, odnosno sve dok krompir ne omekša. Tada pola količine krompira u komadima ostaviti sa strane na jedan tanjir, a drugi deo koji je ostao u sudu izgnječiti viljuškom i dobro promešati. Nakon toga vratiti u sud krompir koji je ostavljen sa strane, pa dodati kiselu pavlaku i malo limunovog soka i sve zajedno promešati. Na kraju krompir posuti sa seckanim peršunovim lišćem. Poslužiti uz pečeno meso, ćufte, pečene kobasice i salatu, po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus