Sastojci:
- 2 kg krompira, očišćenog i narendanog
- 250 g dimljene kobasice
- 200 g sitno iseckanog luka
- 170 g dimljene suve slanine
- 5 čenova belog luka
- 1 jaje
- 120 ulja
- 2 kašičice mlevene paprike
- so i biber po ukusu
- mešavina suvih začina po ukusu
Za zapršku:
- ulje i mlevena paprika
Recept za sarmu sa krompirom i kobasicom:
Kako biste narpavili sarmu sa krompirom i kobasicom prvo izmešajte sve sastojke za fil, pa umotajte fil u listove kiselog kupusa. Kuvajte sarmu na tihoj vatri dok se kupus ne skuva, oko sat vremena.
Nakon toga zagrejte ulje i dodajte mlevenu papriku, promešajte i potom prelijte preko sarme, pa ostavite da još malo kuva. Možda ćete želeti da napravite i raskošnu sarma čorbu.
Pročitajte kako da napravite posnu sarmu sa tunjevinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kremasti pileći gulaš
Prhke vanilice sa jogurtom
Proja sa čvarcima za slavsku trpezu
Ferero roše kuglice za slavu
Kako da napravite najbolje urmašice