Sastojci:

  • 2 kg krompira, očišćenog i narendanog
  • 250 g dimljene kobasice
  • 200 g sitno iseckanog luka
  • 170 g dimljene suve slanine
  • 5 čenova belog luka
  • 1 jaje
  • 120 ulja
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • so i biber po ukusu
  • mešavina suvih začina po ukusu

Za zapršku:

  • ulje i mlevena paprika

Recept za sarmu sa krompirom i kobasicom:

Kako biste narpavili sarmu sa krompirom i kobasicom prvo izmešajte sve sastojke za fil, pa umotajte fil u listove kiselog kupusa. Kuvajte sarmu na tihoj vatri dok se kupus ne skuva, oko sat vremena.

Nakon toga zagrejte ulje i dodajte mlevenu papriku, promešajte i potom prelijte preko sarme, pa ostavite da još malo kuva. Možda ćete želeti da napravite i raskošnu sarma čorbu.

Pročitajte kako da napravite posnu sarmu sa tunjevinom

BONUS VIDEO

Instagram/healthfitnessguide_ Recept za sarme

StvarUkusa