Sastojci:
- 240 ml vode
- 450 g smeđeg pirinča
- 120 sojinih ljuspica
- 1 luk, seckani
- 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
- 6 paprika babura
- 230 ml paradajz sosa
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 60 g ovsenih, raženih i ječmenih pahuljica
Recept za posne punjene paprike:
Za posne punjene paprike zagrejte rernu na 175 stepeni C. Prokuvajte pirinač, pa kada proključa smanjite temperaturu i kuvajte oko 45 do 50 minuta. Ispržite luk i beli luk u tiganju i stavite na stanu. Umešajte pirinač, sojine ljuspice, mešavinu pahuljica i začine. Dodajte potom i paradajz sos i biber i sve dobro izmešajte.
Paprike puniti pripremljenim filom, svaku zatvoriti kolutićem paradajza, staviti u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje i preliti uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok paprike ne omekšaju, oko 1 sat. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.
Pročitajte kako da npravite i pastrmku iz rerne sa začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu
Kako da umesite slavski kolač
Punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel