Sastojci:

  • 240 ml vode
  • 450 g smeđeg pirinča
  • 120 sojinih ljuspica
  • 1 luk, seckani
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
  • 6 paprika babura
  • 230 ml paradajz sosa
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 60 g ovsenih, raženih i ječmenih pahuljica

Recept za posne punjene paprike:

Za posne punjene paprike zagrejte rernu na 175 stepeni C. Prokuvajte pirinač, pa kada proključa smanjite temperaturu i kuvajte oko 45 do 50 minuta. Ispržite luk i beli luk u tiganju i stavite na stanu. Umešajte pirinač, sojine ljuspice, mešavinu pahuljica i začine. Dodajte potom i paradajz sos i biber i sve dobro izmešajte.

Paprike puniti pripremljenim filom, svaku zatvoriti kolutićem paradajza, staviti u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje i preliti uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok paprike ne omekšaju, oko 1 sat. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.

Pročitajte kako da npravite i pastrmku iz rerne sa začinskim biljem

BONUS VIDEO

Intstagram/aleksandraprijovic PRIJA SPREMALA PUNJENE PAPRIKE I PIRE: Pevačica postala domaćica, a majka joj pomagala u kuhinji preko VIDEO POZIVA! HIT (VIDEO)

StvarUkusa