Sastojci:

  • 300 g šampinjona
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike soja sosa
  • 1,5 kašika jabukovog sirćeta
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 1/3 kašičice kima
  • biber u zrnu i so po ukusu

Pogledajte kako se prave: 

Recept za kuvane šampinjone u marinadi:

Kako biste napravili ove šampinjone u šerpi prokuvajte vodu, posoliti po ukusu, dodajte malo crnog bibera u zrnu i jedan lovorov list. Ubacite cele šampinjone i kuvajte 10-15 minuta.

Za marinadu pomešajte seckani beli luk, sitno seckani peršun, soja sos, mlevenu papriku, kim, sirće, maslinovo ulje i lovorov list. Skuvane pečurke stavite u cediljku i ostavite da se višak tečnosti ocedi. Stavite ih u marinadu i dobro promešajte.

Pokrijte folijom i stavite u frižider na 12 sati da se dobro mariniraju. Povremeno protresite posudu da se marinada ravnomerno rasporedi. Nakon toga servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rižoto od spelte i pečuraka.

Pročitajte kako da napravite i pitu sa šampinjonima u lisnatom testu

BONUS VIDEO

Kurir televizija PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija

StvarUkusa