Sastojci:
- 300 g šampinjona
- 6 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 2 kašike soja sosa
- 1,5 kašika jabukovog sirćeta
- 2 lovorova lista
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1/3 kašičice kima
- biber u zrnu i so po ukusu
Pogledajte kako se prave:
Recept za kuvane šampinjone u marinadi:
Kako biste napravili ove šampinjone u šerpi prokuvajte vodu, posoliti po ukusu, dodajte malo crnog bibera u zrnu i jedan lovorov list. Ubacite cele šampinjone i kuvajte 10-15 minuta.
Za marinadu pomešajte seckani beli luk, sitno seckani peršun, soja sos, mlevenu papriku, kim, sirće, maslinovo ulje i lovorov list. Skuvane pečurke stavite u cediljku i ostavite da se višak tečnosti ocedi. Stavite ih u marinadu i dobro promešajte.
Pokrijte folijom i stavite u frižider na 12 sati da se dobro mariniraju. Povremeno protresite posudu da se marinada ravnomerno rasporedi. Nakon toga servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rižoto od spelte i pečuraka.
Pročitajte kako da napravite i pitu sa šampinjonima u lisnatom testu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu