Sastojci:
- 300 g šampinjona
- 6 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 2 kašike soja sosa
- 1,5 kašika jabukovog sirćeta
- 2 lovorova lista
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1/3 kašičice kima
- biber u zrnu i so po ukusu
Pogledajte kako se prave:
Recept za kuvane šampinjone u marinadi:
Kako biste napravili ove šampinjone u šerpi prokuvajte vodu, posoliti po ukusu, dodajte malo crnog bibera u zrnu i jedan lovorov list. Ubacite cele šampinjone i kuvajte 10-15 minuta.
Za marinadu pomešajte seckani beli luk, sitno seckani peršun, soja sos, mlevenu papriku, kim, sirće, maslinovo ulje i lovorov list. Skuvane pečurke stavite u cediljku i ostavite da se višak tečnosti ocedi. Stavite ih u marinadu i dobro promešajte.
Pokrijte folijom i stavite u frižider na 12 sati da se dobro mariniraju. Povremeno protresite posudu da se marinada ravnomerno rasporedi. Nakon toga servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rižoto od spelte i pečuraka.
Pročitajte kako da napravite i pitu sa šampinjonima u lisnatom testu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu
Kako da umesite slavski kolač
Punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel