Sastojci:

Za patišpanj:

  • 7 kašika kristal šećera
  • 60 ml ulja
  • 110 ml kisele vode
  • 5 kašika prženih, mlevenih lešnika
  • 160 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za krem:

  • 700 ml mleka od soje ili pirinča
  • 15 kašika kristal šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • malo arome vanile
  • 250 g margarina
  • 150 g posne čokolade
  • 250 posnog keksa
  • malo vode
  • malo arome ruma

Za glazuru:

  • 150 g posne čokolade
  • 3 kašičice vode
  • 3 kašičice šećera
  • 60 g margarina

Recept za troslojni posni kolač:

Kako biste napravili posni kolač u činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, mlevene lešnike, šećer, ulje i kiselu vodu. Promešajte kašikom i stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumeni.

Oko 600 ml sojinog mleka stavite u posudu da provri sa šećerom, a u ostatak razmutite puding. Kada mleko provri skinite sa vatre, umešajte puding i vratite na vatru na još 5 minuta dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mašajte dok se ne rastopi. U drugi deo dodajte malo arome vanile i promešajte.

Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omekšajte pa ga umutite penasto. U svaku polovinu krema dodajte pola margarina i umutite. Pečeno i ohlađeno testo premažite žutim filom, preko toga ređajte keks koji ste malo natopili u vodu sa rumom, zatim na keks nanesite čokoladni fil, a na njega glazura od čokolade. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač sa šargarepom i orasima, koji se ne peče.

Pročitajte kako da napravite i posni čokoladni kolač sa keksom

BONUS VIDEO

instagram/thedailysaby Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa