Sastojci:

  • 200 g margarina
  • 250 g čokolade
  • 2,5 kašike meda
  • 250 g šećera
  • 150 ml koka kole
  • 80 g krupno mlevenih lešnika
  • 80 g krupno mlevenih badema
  • 250 g mlevenog keksa

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Recept za posne toblerone:

Kako biste napravili kolač, lagano zagrevajte margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu i mešajte da se sve sjedini. U smesu ubacite bademe, lešnike i keks. Pripremite trouglasti pleh za kolače tako što ćete da obložite najlonskom folijom. Nakon toga smesu izlijte u kalup.

Ubacite u frižider da se što pre stegne. Kada se stegne, izvadite ga iz kalupa, a prethodno otopite čokoladu sa uljem, na pari. Prelijte kolač glazurom kolač i ostavite da se glazura stegne. Nakon toga ga isecite na tanke šnite. Možda ćete želeti da napravite i kolač damski poljupci.

Pročitajte kako da napravite i orasnice prelivene čokoladom

BONUS VIDEO

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

StvarUkusa