Sastojci:
- 200 g margarina
- 250 g čokolade
- 2,5 kašike meda
- 250 g šećera
- 150 ml koka kole
- 80 g krupno mlevenih lešnika
- 80 g krupno mlevenih badema
- 250 g mlevenog keksa
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
Recept za posne toblerone:
Kako biste napravili kolač, lagano zagrevajte margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu i mešajte da se sve sjedini. U smesu ubacite bademe, lešnike i keks. Pripremite trouglasti pleh za kolače tako što ćete da obložite najlonskom folijom. Nakon toga smesu izlijte u kalup.
Ubacite u frižider da se što pre stegne. Kada se stegne, izvadite ga iz kalupa, a prethodno otopite čokoladu sa uljem, na pari. Prelijte kolač glazurom kolač i ostavite da se glazura stegne. Nakon toga ga isecite na tanke šnite. Možda ćete želeti da napravite i kolač damski poljupci.
Pročitajte kako da napravite i orasnice prelivene čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.