Posne rolat banane sa kokosovim mlekom su desert u vidu sitnih kolača. Slatkiš se brzo i jednostavno pravi. Banana, čokolada i orasi su centralni deo ovog kolača. Možda ćete želeti da napravite i posne sitne kolače. Evo kako da napravite posne rolat banane sa kokosovim mlekom!
Sastojci:
- 100 ml kokosovog mleka
- 85 g kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 113 g biljnog putera
- 100 g mlevenog posnog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 4 banane
- 2 oblande
- 100 g crne čokolade
Recept za posne rolat banane
Pripremite smesu
Za posne rolat banane uzmite 2 kuhinjske krpe ili papirne ubruse i dobro ih navlažite. Ocedite ih, a zatim stavite direktno na svaku oblandu. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, a zatim okrenite oblande i vratite vlažnu krpu. Ovo pomaže da oblanda postane fleksibilna i da može da se urola. U srednji lonac dodajte kokosovo mleko, biljni puter, šećer i crnu čokoladu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se sve ne istopi. Skloniti sa vatre i u šerpu dodajte mlevene orahe i mleveni keks i dobro promešajte da se sve sjedini. Ostavite smesu da se ohladi i zgusne 15-20 minuta.
Rasporedite smesu i banane u oblandu
Kada se smesa malo ohladi i zgusne, uklonite kuhinjske krpe sa oblandi i stavite jednu na ravnu radnu površinu. Polovinu smese rasporedite na oblandu u ravnom sloju. Zatim očistite banane i cele ih poređajte u pravu liniju, duž dugačke ivice lista oblande. Ponovite i sa drugom oblandom isti postupak.
Urolajte oblande
Polako počnite da motate list oblande od sebe i lagano pritisnite dok motate. Kada urolate oblande, pažljivo ih prebacite na aluminijumsku foliju, dobro umotajte rolne oblande i stavite ih u frižider na 1 sat da se stegnu. Kada se ohlade, isecite rolne na kriške. Uživajte u posnim rolat bananama sa kokosovim mlekom!
Pročitajte kako da napravite POSNE VANILICE KAO IZ BAKINOG KUVARA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus