Makarone sa orasima su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojaka. Ako volite da ih jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite hilandarske makarone ili rezanca sa prezlama ili bajatim hlebom, a onda za lepši ukus prelijte tahinijem. Kako uskoro počinje i Uskršnji post ovo je super rešenje kada vam se jede nešto slatko. 

Sastojci:

  • 300 g rezanaca ili makarona 
  • malo maslinovog ulja 
  • bajat hleb ili prezle (mogu i orasi) 
  • tahini ili med 

Recept za hilandarske makrone ili rezanca - post na ulju:

12:13
Korak 1

Skuvajte rezanca 

U šerpi zagrejte vodu koju ste posolili i kada proključa dodajte rezanca ili makarone. Poklopite i kuvajte dok ne omekšaju, pa dobro procedite. 

12:13
Korak 2

Prelijte maslinovim uljem 

Vruće makarone ili rezanca prelijte maslinovim uljem, pa pospite bajatim hlebom koji ste izblendirali. Možete da koristite i prezle. Prelijte tahinijem. 

12:13
Korak 3

Služite 

Hilandarske makarone ili rezanca možete da pravite i sa sitno seckanim orasima, a umesto tahinija možete da koristite neki drugi preliv, kao što je med. 

Pročitajte i ovo: Rezanci sa makom

BONUS VIDEO: 

TikTok/ ismaelcocinillas  Makarone sa sirom i trik sastojkom

(StvarUkusa/S.B.)