Makarone sa orasima su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojaka. Ako volite da ih jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite hilandarske makarone ili rezanca sa prezlama ili bajatim hlebom, a onda za lepši ukus prelijte tahinijem. Kako uskoro počinje i Uskršnji post ovo je super rešenje kada vam se jede nešto slatko.
Sastojci:
- 300 g rezanaca ili makarona
- malo maslinovog ulja
- bajat hleb ili prezle (mogu i orasi)
- tahini ili med
Recept za hilandarske makrone ili rezanca - post na ulju:
Skuvajte rezanca
U šerpi zagrejte vodu koju ste posolili i kada proključa dodajte rezanca ili makarone. Poklopite i kuvajte dok ne omekšaju, pa dobro procedite.
Prelijte maslinovim uljem
Vruće makarone ili rezanca prelijte maslinovim uljem, pa pospite bajatim hlebom koji ste izblendirali. Možete da koristite i prezle. Prelijte tahinijem.
Služite
Hilandarske makarone ili rezanca možete da pravite i sa sitno seckanim orasima, a umesto tahinija možete da koristite neki drugi preliv, kao što je med.
Pročitajte i ovo: Rezanci sa makom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom