Uskršnji post uveliko traje, a ukoliko ste u potrazi za novim idejama i jednostavnim receptima donosimo vam jedan za posne rezance u kojima uživaju i monasi na Hilandaru.
Za ovu pastu potrebno vam je svega četiri sastojka, a poseban šmek daće joj tahini sos, odnosno namaz od susama koji se rado koristi u grčkoj kuhinji. Ovaj namaz možete kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a možete ga i sami napraviti.
Sastojci:
- 500 g posne testenine
- 3 kašike tahinija
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 g prezli
- malo bibera
Priprema:
Testeninu skuvajte kao i obično u vodi sa malo soli. Na umerenoj vatri zagrejte maslinovo ulje, pa prezle blago propržite da dobiju zlatasto smeđu boju. Nakon što procedite testeninu u nju dodajte prezle, a pre samog serviranja pomešajte sa tahinijem, koji će joj dati posebnu aromu i boju. Pre serviranja pospite biber, a po želji možete da dodate i nekoliko kapi limuna.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem