Uskršnji post uveliko traje, a ukoliko ste u potrazi za novim idejama i jednostavnim receptima donosimo vam jedan za posne rezance u kojima uživaju i monasi na Hilandaru.
Za ovu pastu potrebno vam je svega četiri sastojka, a poseban šmek daće joj tahini sos, odnosno namaz od susama koji se rado koristi u grčkoj kuhinji. Ovaj namaz možete kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a možete ga i sami napraviti.
Sastojci:
- 500 g posne testenine
- 3 kašike tahinija
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 g prezli
- malo bibera
Priprema:
Testeninu skuvajte kao i obično u vodi sa malo soli. Na umerenoj vatri zagrejte maslinovo ulje, pa prezle blago propržite da dobiju zlatasto smeđu boju. Nakon što procedite testeninu u nju dodajte prezle, a pre samog serviranja pomešajte sa tahinijem, koji će joj dati posebnu aromu i boju. Pre serviranja pospite biber, a po želji možete da dodate i nekoliko kapi limuna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus