Uskršnji post uveliko traje, a ukoliko ste u potrazi za novim idejama i jednostavnim receptima donosimo vam jedan za posne rezance u kojima uživaju i monasi na Hilandaru.

Za ovu pastu potrebno vam je svega četiri sastojka, a poseban šmek daće joj tahini sos, odnosno namaz od susama koji se rado koristi u grčkoj kuhinji. Ovaj namaz možete kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a možete ga i sami napraviti.

Sastojci:

  • 500 g posne testenine
  • 3 kašike tahinija
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 150 g prezli
  • malo bibera

Priprema:

Testeninu skuvajte kao i obično u vodi sa malo soli. Na umerenoj vatri zagrejte maslinovo ulje, pa prezle blago propržite da dobiju zlatasto smeđu boju. Nakon što procedite testeninu u nju dodajte prezle, a pre samog serviranja pomešajte sa tahinijem, koji će joj dati posebnu aromu i boju. Pre serviranja pospite biber, a po želji možete da dodate i nekoliko kapi limuna.

Izvor: Stvar ukusa