Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNI REZANCI SA HILANDARA: Tajna je u jednom sastojku koji im daje posebnu aromu, a spremićete ih očas posla

Evo kako da napravite posne rezenace po receptu sa Hilandara.

 Posna pasta sa Hilandara Izvor: Shutterstock

Uskršnji post uveliko traje, a ukoliko ste u potrazi za novim idejama i jednostavnim receptima donosimo vam jedan za posne rezance u kojima uživaju i monasi na Hilandaru.

Za ovu pastu potrebno vam je svega četiri sastojka, a poseban šmek daće joj tahini sos, odnosno namaz od susama koji se rado koristi u grčkoj kuhinji. Ovaj namaz možete kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a možete ga i sami napraviti.

Sastojci:

  • 500 g posne testenine
  • 3 kašike tahinija
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 150 g prezli
  • malo bibera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Testeninu skuvajte kao i obično u vodi sa malo soli. Na umerenoj vatri zagrejte maslinovo ulje, pa prezle blago propržite da dobiju zlatasto smeđu boju. Nakon što procedite testeninu u nju dodajte prezle, a pre samog serviranja pomešajte sa tahinijem, koji će joj dati posebnu aromu i boju. Pre serviranja pospite biber, a po želji možete da dodate i nekoliko kapi limuna.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti