Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ZNATE DA POSTOJE POSNI ČVARCI? Prave se vrlo lako, a mogu da pariraju originalnom srpskom delikatesu

Evo kako da napravite pposne čvarke.

 kako se prave posni čvarci Izvor: Shutterstock

Čvarci su tradicionalni srpski delikates od svinjskog mesa, a kada bi vam neko rekao da postoji posna varijanta verovatno biste se zapitali od čega se prave. 

Ovi čvarci su od komadića soje, te tako predstavljaju i vegansku i posnu zamenu koja će vam dobro doći kada želite promenu u svom jelovniku, a priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci:

  • 100 g soje u komadićima
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 2 lovorova lista
  • ulje za prženje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu do pola, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta. Posle tog vremena ih procedite i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti. Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđenu soju oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti. Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti