Čvarci su tradicionalni srpski delikates od svinjskog mesa, a kada bi vam neko rekao da postoji posna varijanta verovatno biste se zapitali od čega se prave.
Ovi čvarci su od komadića soje, te tako predstavljaju i vegansku i posnu zamenu koja će vam dobro doći kada želite promenu u svom jelovniku, a priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:
- 100 g soje u komadićima
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 lovorova lista
- ulje za prženje
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu do pola, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta. Posle tog vremena ih procedite i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti. Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđenu soju oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti. Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus