Čvarci su tradicionalni srpski delikates od svinjskog mesa, a kada bi vam neko rekao da postoji posna varijanta verovatno biste se zapitali od čega se prave.
Ovi čvarci su od komadića soje, te tako predstavljaju i vegansku i posnu zamenu koja će vam dobro doći kada želite promenu u svom jelovniku, a priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:
- 100 g soje u komadićima
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 lovorova lista
- ulje za prženje
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu do pola, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta. Posle tog vremena ih procedite i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti. Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđenu soju oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti. Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom