Sastojci:

  • 200 g mekog brašna
  • 150 g šećera
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 200 g maslaca
  • 30 g gorkog kakaoa
  • 40 g crne čokolade
  • 40 g mlečne čokolade

Recept za kolače damski poljupci:

Za ove kolače prvo lešnike propržite na plehu, ili kupite već pečene. Kada se malo prohlade, oljuštiete im tamnu ljuskicu, pa ih izmeljite. Prosejte brašno s kakaoom na radnoj površini. Dodajte šećer i mlevene lešnike. Na kraju dodajte komadiće maslaca na sobnoj temperaturi.

Umesite testo tako što ćete početi da gnječite maslac i da ga utrljavate u brašno. Ako vam se lepi za ruke dodajte još kašiku brašna. Nemojte previše da mesite. Umotajte testo u najlonsku foliju i ostavite ga u frižideru na najmanje sat vremena.

Kada testo izvadite iz frižidera ostavite ga na sobnoj temperaturi pet minuta pa kidajte komadiće testa i od njih pravite kuglice. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje i obavezno ostavite par centimetara razmaka između svake kuglice. Stavite pleh na 15 minuta u frižider.

Izvadite pleh s kuglicama iz frižidera i stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni, na 15 minuta. Izvadite kuglice, izgledaće kao polovine kruga, i ostavite u plehu nekoliko minuta. Nakon toga ih prebacite na rešetku kako bi se skroz ohladile.

U međuvremenu rastopite crnu i mlečnu čokoladu na pari. Pustite da se malo prohladi. Rastopljenom čokoladom spajajte po dve polovine kolačića. Ostavite ih da se potpuno ohlade, a čokolada stvrdne. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rum kasato slavske kolače koji se ne peku.

Pročitajte kako se pravi najlepši desert, kejk popsi sa krem sirom

BONUS VIDEO

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

StvarUkusa