Išleri su starinski sitni kolači koji se spremaju slično kao vanilice, samo se umesto džema premazuju čokoladom. Što duže stoje to su lepši, a ukras su svake praznične trpeze. Naš današnji predlog je da isprobate domaće išlere koji se prave na malo drugačiji način, umesto pečene kore koristite mini palačinke. Spojite ih nutelom, pa umočite u čokoladnu glazuru. Mekani i slasni zalogaji biće potpuni hit na uskršnjoj trpezi. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta 
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ulja
  • 160 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 15 g praška za pecivo
  • 1 kašika limunovog soka
  • nutela
  • 200 g crne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa sjedinite so, ulje i mleko. Sjedinite i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešajte i sipajte sok od limuna. Dobijenu smesu sipajte u kesu za zarzivač i isecite malu rupu. U tiganju koji ste samo premazali ulje ispržite mini palačinke. Premažite jednu nutelom, pa preklopite drugom palačinkom. Tako radite dok sve ne utrošite. Umočite u čokoladu koju ste istopili sa uljem, pa poređajte na rešetku i ohladite. Ukrasite istopljenom čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE