Ljubitelji čokoladnih poslastica će biti oduševljeni ovim receptom. Sve što vam je potrebno da napravite ukusan čokoladni kolač jesu ovsene pahuljice, čokolada i kokosovo mleko. Kombinacija sastojaka je neodoljiva, a svaki zalogaj prava magija, a u ovoj poslastici će uživati i oni koji ne vole previše slatko. Priprema nimalo nije komplikovana, super je i što se ne peče, a najteži deo je da sačekate da se kolač stegne u frižideru.
- Sastojci:
- 250 g ovsenih pahuljica
- 450 ml kokosovog mleka (može i slatka pavlaka sa ukusom kokosa)
- 280 g mlečne čokolade + za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte mleko ili slatku pavlaku (400 ml), ali sklonite sa šporeta pre nego što krene da vri. Dodajte joj iseckanu čokoladu (200 g) i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u smesu i ovsene pahuljice, pa promešajte. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu i poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na minimum 3 sata. Otopite čokoladu (80 g) sa mlekom ili slatkom pavlakom (50 ml), pa premažite ceo kolač. Ukrasite rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus