Ljubitelji čokoladnih poslastica će biti oduševljeni ovim receptom. Sve što vam je potrebno da napravite ukusan čokoladni kolač jesu ovsene pahuljice, čokolada i kokosovo mleko. Kombinacija sastojaka je neodoljiva, a svaki zalogaj prava magija, a u ovoj poslastici će uživati i oni koji ne vole previše slatko. Priprema nimalo nije komplikovana, super je i što se ne peče, a najteži deo je da sačekate da se kolač stegne u frižideru.
- Sastojci:
- 250 g ovsenih pahuljica
- 450 ml kokosovog mleka (može i slatka pavlaka sa ukusom kokosa)
- 280 g mlečne čokolade + za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte mleko ili slatku pavlaku (400 ml), ali sklonite sa šporeta pre nego što krene da vri. Dodajte joj iseckanu čokoladu (200 g) i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u smesu i ovsene pahuljice, pa promešajte. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu i poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na minimum 3 sata. Otopite čokoladu (80 g) sa mlekom ili slatkom pavlakom (50 ml), pa premažite ceo kolač. Ukrasite rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem