Dolaskom proleća i lepšeg vremena počinje i sezona raznovrsnog voća i povrća. Mada jagode još uvek nisu u punom sjaju i onako slatke, mi vam predlažemo da isprobate slatko pecivo punjeno ovim rumenim voćem. Priprema je vrlo jednostavna i ne oduzima puno vremena, a peče se manje od pola sata.
- Sastojci:
- 200 g jagoda
- lisnato testo
- mleko
- šećer
Priprema:
Lisnato testo odmrznite, pa poređajte jagode isečene na polutke. Pravite razmak između redova jagoda. Urolajte, pa pre nego što poslednji put urolate premažite mlekom da se testo zalepi. Isecite komade, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pospite šećerom i pecite na 180°C oko 25-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus