Dolaskom proleća i lepšeg vremena počinje i sezona raznovrsnog voća i povrća. Mada jagode još uvek nisu u punom sjaju i onako slatke, mi vam predlažemo da isprobate slatko pecivo punjeno ovim rumenim voćem. Priprema je vrlo jednostavna i ne oduzima puno vremena, a peče se manje od pola sata.
- Sastojci:
- 200 g jagoda
- lisnato testo
- mleko
- šećer
Priprema:
Lisnato testo odmrznite, pa poređajte jagode isečene na polutke. Pravite razmak između redova jagoda. Urolajte, pa pre nego što poslednji put urolate premažite mlekom da se testo zalepi. Isecite komade, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pospite šećerom i pecite na 180°C oko 25-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem