Između piškota nalaze se kremasti filovi, jedan od vanile, a drugi od slatke pavlake. A u sredini je najlepša čokoladica - kinder bueno - što ovajkolaččini još ukusnijim. Ako imate neku proslavu ili želite da obogatite prazničnu trpezu, onda napravite poslasticu koju vole sve generacije. Potrebno je svega par sastojaka i malo vremena za jedinstveni kolač, a najbolje od svega je što nema pečenja ni kuvanja.
- Sastojci:
- 150 ml mleka
- 150 g piškota
- Za fil:
- 600 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 250 ml slatke pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 150 g kinder buena
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 80 ml mleka
- Za dekoraciju:
- 60 g bele čokolade
- 1 kinder bueno
Priprema:
Puding umutite sa mlekom prema uputstvu sa kesice (ako želite slađi dodajte šećer po ukusu). U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Piškote umočite u mleko, pa poređajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Preko sipajte puding od vanile, a onda poređajte kinder bueno, pa sipajte umućenu slatku pavlaku. Ponovo poređajte piškote umočene u mleko. Napravite glazuru tako što ćete istopiti čokoladu i mleko i prelijte preko piškota. Poravnajte i stavite u frižider na sat vremena. Nakon toga je ukrasite rendanom ili istopljenom belom čokoladom i kockicama kinder buena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus