Keto dijeta je brz način da izgubite na težini, a dobra stvar kod ovakvog načina ishrane je što može da se unosi i slatko, samo sa prilagođenim sastojcima. Ako volite čizkejk, a na keto režimu ste, onda bez griže savesti možete da isprobate i ovaj recept. Umesto keksa se koristi bademovo brašno, a šećer zamenite eritritolom u prahu. Vrlo je jednostavna priprema, a ukus odličan.
- Sastojci:
- 150 g bademovog brašna
- 40 g putera
- 3 kašike eritritola u prahu
- 250 g jagoda
- 1 limun
- 18 g želatina
- 50 ml vode
- 160 ml slatke pavlake
- 300 g krem sira
- prstohvat vanile
Priprema:
Bademovo brašno propržite dok ne dobije zlatnu boju, a onda dodajte jednu kašiku eritritola i promešajte. Sklonite sa šporeta, pa sipajte istopljeni puter i sjedinite. U okrugli kalup sipajte smesu i dobro utisnite. Stavite 20 minuta u frižider. Jagode izblendirajte, a limun iscedite. U posudi pomešajte želatin, vodu i limunov sok, a onda ostavite da želatin nabubri. Dodajte u smesu sa jagodama i promešajte. Sipajte i kašiku eritritola i kuvajte dok ne krenu da se pojavljuju mehurići.Tad sklonite jer smesa ne sme da provri. Umutite slatku pavlaku sa kašikom eritritola, pa dodajte krem sir i prstohvat vanilinog šećera. Sjedintie mikesrom, pa dodajte ohlađenu smesu sa jagodama. Promešajte. Sipajte preko podloge i ostavite da se stegne u frižideru nekih 2-3 sata. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem