Čizkejk je jedna od najpopularnijih poslastica u celom svetu, a kako je u toku Uskršnji post, napravite i posnu verziju koja će vas oduševiti.Ovo nije standardni recept jer gornji voćni žele sloj se stavlja u sredinu, a na vrh ide fil sa krem sirom.Ukusan slatkiš se pravi brzo i lako, a najteže je da sačekate da se stegne. Uživajte!
- Sastojci:
- 120 g šećera
- 200 g višanja
- 3 g želatina
- 150 g posnog keksa
- Za fil:
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 150 g posnog krem sira
- 70 g šećera u prahu
- 250 ml posne slatke pavlake
Priprema:
U šerpi pomešajte šećer, višnje i želatin. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još 5 minuta. Zatim u vatrostalnu posudu poređajte keks koji ste izlomili i preko sipajte višnje. Stavite u frižider. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabrekne. Za to vreme umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Otopite želatin na pari, pa dodajte u smesu, a onda opet umutite. Sipajte fil preko keksa sa višnjama i poravnajte. Zatim stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem