Počeo je Uskršnji post i ako ćete se pridržavati na vreme osmislite vaš nedeljni jelovnik. Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle dan bez kafe sa mlekom ili volite domaće slatkiše koji sadrže isto, ne brinite, jer možete lako da napravite i odlično posno sojino mleko.Bar 3 puta je jeftinije nego kupovno, a brzo i lako se pravi. Možete dodavati u sosove, ali i u kolače ili kafu. Uživajte!
- Sastojci:
- 100 g nepečene soje u zrnu
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1,5 l vode
- 2 pamučne pelene ili gaza
Priprema:
U šerpu sipajte soju i prelijte je vodom (1/2 l), pa ostavite preko noći. Ujutru procedite i sameljite u blenderu, a možete da koristite i mašinu za meso ako imate. Vratite soju u šerpu i sipajte vodu (1 l), pa kuvajte dok ne proključa. Zatim je sklonite sa šporeta i ostavite da se malo ohladi. U drugu šerpu stavite pamučne pelene ili gazu i sipajte smesu sa sojom. Zatvorite pamučne pelene i dobro procedite. U dobijeno sojino mleko sipajte med i vanilin šećer, pa dobro promešajte i sipajte u sterilisanu flašu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem