Stiglo je proleće, a sa njim i lepo vreme i vreme je da torte i kolače sa teškim filovima i korama zamenimo onim laganijim. Poslastice koje se ne peku su glavni hit kada su napolju visoke temeprature, a naš današnji predlog je osvežavajući kolač od samo 5 sastojaka. Šporet se ne uključuje, samo se sastojci umute i sipaju u kalup, a između se ređa keks. Najteže je da sačekate da se stegne. 

  • Sastojci:
  • 600 ml slatke pavlake 
  • 200 g kondenzovanog mleka 
  • 150 g kakao keksa 
  • 2 kašike karamel krema
  • 1 kašika kakaoa 

Priprema:
Kalup dimenzija 24x12x10 cm obložite providnom folijom (i ivice i dno). Umutite slatku pavlaku sa kondenzovanim mlekom, pa trećinu smese sipajte u kalup. Poređajte keks preko, a u ostatak fila sipajte karamel krem i umutite. Polovinu smese sa karamelom sipajte u kalup, pa poređajte keks. U drugu polovinu fila dodajte kakao i opet umutite. Sipajte preko keksa, pa poravnajte i poređajte keks ponovo. Stavite 3 sata u zamrzivač. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE