Stiglo je proleće, a sa njim i lepo vreme i vreme je da torte i kolače sa teškim filovima i korama zamenimo onim laganijim. Poslastice koje se ne peku su glavni hit kada su napolju visoke temeprature, a naš današnji predlog je osvežavajući kolač od samo 5 sastojaka. Šporet se ne uključuje, samo se sastojci umute i sipaju u kalup, a između se ređa keks. Najteže je da sačekate da se stegne.
- Sastojci:
- 600 ml slatke pavlake
- 200 g kondenzovanog mleka
- 150 g kakao keksa
- 2 kašike karamel krema
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
Kalup dimenzija 24x12x10 cm obložite providnom folijom (i ivice i dno). Umutite slatku pavlaku sa kondenzovanim mlekom, pa trećinu smese sipajte u kalup. Poređajte keks preko, a u ostatak fila sipajte karamel krem i umutite. Polovinu smese sa karamelom sipajte u kalup, pa poređajte keks. U drugu polovinu fila dodajte kakao i opet umutite. Sipajte preko keksa, pa poravnajte i poređajte keks ponovo. Stavite 3 sata u zamrzivač.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem