Ako tražite neki recept za slatkiš onda preporučujemo slatki sendvič. Ovaj neobičan kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj, a ne treba vam neko posebno iskustvo da ga pripremite. Između mekane kore nalazi jednostavan krem od pavlake, a ni sastojci nisu skupi. Odličan je predlog ako vam se najave gosti.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 40 g brašna
- 1 kašika kakaoa
- 40 ml ulja
- 45 ml mleka
- 65 g šećera
- 1 kašika soka od limuna (po želji)
- Za fil:
- 120 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa belnaca držite u frižideru dok vam ne zatrebaju. U posudi pomešajte mleko i ulje, pa dodajte prosejnao brašno i kakao. Sjedinite, pa dodajte žumanca i opet promešajte dobro. Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte u kakao smesu i lagano umešajte. Kalup u obliku kvadrata obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Protresite da se izjednači, pa pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 40 minuta. Kada se ohladi isecite na pola, da dobijete dva pravougaonika. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i premažite preko jedne kore, pa preklopite drugom. Umotajte u providnu foliju i kratko ohladite u frižideru. Isecite trouglove i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus