Sve i da nemate nikakvog iskustva u pravljenju torti i kolača, ne brinite, jer ovaj recept sigurno uspeva. Super je što nema nikakvog kuvanja ni pečenja, jer je kora keks, a fil se samo umuti. Ova kremasta poslastica se topi u ustima, a čak i ako se pridržavate Uskršnjeg posta možete da je jedete. Samo mrsne sastojke zamenite posnim. 

  • Sastojci:
  • 200 g keksa 
  • Za prvi fil: 
  • 300 ml mleka (posnog) 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 90 g šećera u prahu
  • 100 g pudinga od čokolade (bez kuvanja)
  • 250 ml slatke pavlake (posne)
  • Za drugi fil:
  • 300 ml mleka (posnog) 
  • 90 g šećera u prahu
  • 10 g vanilin šećera
  • 100 g pudinga od vanile (bez kuvanja) 
  • 250 ml slatke pavlake (posne) 

Priprema: 
U kalup poređajte keks, a u posudi umutite mleko u koje ste dodali šećer u prahu, vanilin šećer i puding od čokolade, kao i slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite mikserom i premažite preko keksa. Stavite u frižider pola sata. U drugoj posudi umutite mleko, šećer u prahu, vanilin šećer, puding od vanile i slatku pavlaku. Sipajte preko čokoladnog fila i poređajte još jedan red keksa. Stavite u frižider pola sata. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE