Sve i da nemate nikakvog iskustva u pravljenju torti i kolača, ne brinite, jer ovaj recept sigurno uspeva. Super je što nema nikakvog kuvanja ni pečenja, jer je kora keks, a fil se samo umuti. Ova kremasta poslastica se topi u ustima, a čak i ako se pridržavate Uskršnjeg posta možete da je jedete. Samo mrsne sastojke zamenite posnim.
- Sastojci:
- 200 g keksa
- Za prvi fil:
- 300 ml mleka (posnog)
- 10 g vanilin šećera
- 90 g šećera u prahu
- 100 g pudinga od čokolade (bez kuvanja)
- 250 ml slatke pavlake (posne)
- Za drugi fil:
- 300 ml mleka (posnog)
- 90 g šećera u prahu
- 10 g vanilin šećera
- 100 g pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 250 ml slatke pavlake (posne)
Priprema:
U kalup poređajte keks, a u posudi umutite mleko u koje ste dodali šećer u prahu, vanilin šećer i puding od čokolade, kao i slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite mikserom i premažite preko keksa. Stavite u frižider pola sata. U drugoj posudi umutite mleko, šećer u prahu, vanilin šećer, puding od vanile i slatku pavlaku. Sipajte preko čokoladnog fila i poređajte još jedan red keksa. Stavite u frižider pola sata. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem