Ovu kinder bueno tortu s pravom možemo da nazovemo kraljicom svih poslastica. Podloga se pravi od dve vrste keksa i kinder buena, a onda se filuje bogatim kremom od pudinga, maskarpone sira i grilijaša.Priprema zahteva malo vremena i truda, ali krajnji rezultat je torta koja osvaja i izgledom i ukusom, a koja će vam sigurno uspeti. Kada želite da se pohvalite svojim poslastičarskim umećem izaberite ovaj recept. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 250 g keksa 
  • 150 g napolitanki
  • 150 g putera 
  • 350 g kinder buena 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 1 l mleka 
  • 120 g šećera 
  • 15 g vanilin šećera 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 150 g šećera u prahu 
  • 400 g maskarpone sira 
  • Za grilijaš:
  • 100 g lešnika 
  • 120 g šećera 
  • 30 ml vode 
  • Za glazuru: 
  • 50 g čokolade 
  • 1 kašika ulja 

Priprema:
U šerpi otopite šećer sa vodom, pa dodajte lešnike. Kuvajte još par minuta uz mešanja, pa sipajte na pek papir i stavite u frižider na 2 sata.U kalup prečnika 23 cm po ivici poređajte kinder bueno, a u blenderu ustinite keks i napolitanke, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Dobijenu smesu utisnite na dno kalupa, pa stavite u frižider na 15 minuta. Puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i 300 ml mleka. Pazite da nema grudvica. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 50 minuta. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone sir i dobro sjedinite mikserom. Sjedinite puding i slatku pavlaku u koju ste dodali maskarpone i dobro umutite. Grilijaš (ušećerene lešnike) dobro izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte. Pola fila sipajte u kalup, pa poređajte još par kockica kinder buena i onda sipajte preostali fil. Poravnajte i stavite u frižider na 2 sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa ukrasite tortu. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE