Ovu kinder bueno tortu s pravom možemo da nazovemo kraljicom svih poslastica. Podloga se pravi od dve vrste keksa i kinder buena, a onda se filuje bogatim kremom od pudinga, maskarpone sira i grilijaša.Priprema zahteva malo vremena i truda, ali krajnji rezultat je torta koja osvaja i izgledom i ukusom, a koja će vam sigurno uspeti. Kada želite da se pohvalite svojim poslastičarskim umećem izaberite ovaj recept. Uživajte!
- Sastojci:
- 250 g keksa
- 150 g napolitanki
- 150 g putera
- 350 g kinder buena
- 80 g pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 120 g šećera
- 15 g vanilin šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 400 g maskarpone sira
- Za grilijaš:
- 100 g lešnika
- 120 g šećera
- 30 ml vode
- Za glazuru:
- 50 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
U šerpi otopite šećer sa vodom, pa dodajte lešnike. Kuvajte još par minuta uz mešanja, pa sipajte na pek papir i stavite u frižider na 2 sata.U kalup prečnika 23 cm po ivici poređajte kinder bueno, a u blenderu ustinite keks i napolitanke, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Dobijenu smesu utisnite na dno kalupa, pa stavite u frižider na 15 minuta. Puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i 300 ml mleka. Pazite da nema grudvica. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 50 minuta. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone sir i dobro sjedinite mikserom. Sjedinite puding i slatku pavlaku u koju ste dodali maskarpone i dobro umutite. Grilijaš (ušećerene lešnike) dobro izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte. Pola fila sipajte u kalup, pa poređajte još par kockica kinder buena i onda sipajte preostali fil. Poravnajte i stavite u frižider na 2 sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa ukrasite tortu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom