Sitni kolači su ukras svake svečane trpeze, ali su odlično rešenje i kada vi želite nešto slatko ili vam se najave gosti. Stiglo je proleće i lepše vreme, a tada nam prija lakša hrana i slatkiši. Naš današnji predlog su osvežavajući sitni kolači koji se prave sa krem sirom, džemom i voćem, a na kraju se umaču u belu čokoladi. Ovoj poslastici neće odoleti ni najveći probirljivci, a za pripremu ne treba puno vremena.
- Sastojci:
- 400 g rikota ili krem sira
- 40 g šećera ili šećera u prahu
- 60 g putera
- 50 g džema
- 30 g smznutih malina
- 250 g bele čokolade
- 2 kašike ulja
- 30 g mlevenog kikirikija
Priprema:
U posudi pomešajte krem sir, šećer u prahu, puter sobne temeprature i džem. Sjedinite štapnim mikeserom ili običnim. Dodajte maline, koje ste pre toga odmrzli i procedili od viška vode, a zatim opet sjedinite, da dobijete glatku smesu. Sipajte u gumeni kalup pravougaonih oblika, ako nemate može i okrugli, pa poravnajte. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Otopite belu čokoladu sa uljem, pa dodajte mleveni kikiriki i sjedinite. Izvadite kolače iz zamrzivača i umočite ih u glazuru, pa vratite u frižider da se stegnu.
Napomena: Ako želite posnu verziju mrsne namirnice kao što su krem sir i bela čokolada zamenite posnim, kao i puter margarinom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem