Sitni kolači su ukras svake svečane trpeze, ali su odlično rešenje i kada vi želite nešto slatko ili vam se najave gosti. Stiglo je proleće i lepše vreme, a tada nam prija lakša hrana i slatkiši. Naš današnji predlog su osvežavajući sitni kolači koji se prave sa krem sirom, džemom i voćem, a na kraju se umaču u belu čokoladi. Ovoj poslastici neće odoleti ni najveći probirljivci, a za pripremu ne treba puno vremena.
- Sastojci:
- 400 g rikota ili krem sira
- 40 g šećera ili šećera u prahu
- 60 g putera
- 50 g džema
- 30 g smznutih malina
- 250 g bele čokolade
- 2 kašike ulja
- 30 g mlevenog kikirikija
Priprema:
U posudi pomešajte krem sir, šećer u prahu, puter sobne temeprature i džem. Sjedinite štapnim mikeserom ili običnim. Dodajte maline, koje ste pre toga odmrzli i procedili od viška vode, a zatim opet sjedinite, da dobijete glatku smesu. Sipajte u gumeni kalup pravougaonih oblika, ako nemate može i okrugli, pa poravnajte. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Otopite belu čokoladu sa uljem, pa dodajte mleveni kikiriki i sjedinite. Izvadite kolače iz zamrzivača i umočite ih u glazuru, pa vratite u frižider da se stegnu.
Napomena: Ako želite posnu verziju mrsne namirnice kao što su krem sir i bela čokolada zamenite posnim, kao i puter margarinom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus