Sastojci:
- 380 g mlevenog keksa
- 230 g krem sira
- 230 g bele čokolade izlomljene na kockice
- 24 štapića za lizalice
- 1 kašika raznobojnih mrvica za kolače
Recept za kejk popse sa krem sirom:
Kako biste napravili kolače popse obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte mleveni keks i krem sir i mešajte mikserom dok se dobro ne sjedine. Formirajte smesu u dvadeset četiri loptice prečnika oko 5 cm. Stavite na pripremljen pleh i pričvrstite štapić za lizalicu u svaki. Ohladite u frižideru 10 minuta.
Dok se popsi hlade, otopite belu čokoladu na pari. Izvadite popse iz frižidera. Svaki potopite u otoljenu čokoladu, tako da višak kaplje. Vratite u obložen pleh i odmah pospite šarenim mrvicama.
Ostavite da odstoji dok se premaz potpuno ne stegne, oko 10 minuta. Možete ih držati u frižideru pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni keks kolač.
Pročitajte i kako se pravi mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun